23 listopada w L'Entre Villes odbyło się oficjalne otwarcie, trwającego 3 dni, eventu „Kuchnia Austriacka to nie tylko sznycel wiedeński!”. Po raz pierwszy sopocka restauracja otworzyła swoje drzwi dla kuchni tego regionu Europy zapraszając wyjątkowego gościa – chefa Michaela Grubauer, który pracuje w jednym z popularnych hoteli w Austrii.


Nigdy nie miałem okazji skosztować żadnej z potraw kuchni austriackiej, ale muszę powiedzieć, że jest niezwykle smaczna i chyba odrobinę podobna do naszej, polskiej. Najbardziej smakował mi sznycel oczywiście, ale mojej wybrance to desery skradły serce!

Pomimo, że polska kuchnia w ostatnich latach rozwijała się niesamowicie dobrze, nadal jesteśmy zainteresowani tym jak radzą sobie inne kuchnie narodowe, np. jaka jest tajemnica wybitnego smaku oryginalnego sznycla wiedeńskiego, który ma światową społeczność fanów, jak smaczne są austriackie słodkie desery, także Kaiserschmarren i Palatschinken i jaka historia kryje się za nimi. Ta niezwykła wymiana wiedzy będzie przez nas kontynuowana. Dlatego właśnie zapraszamy do nas kucharzy z całego świata, którzy odwiedzając nas, prezentują swoje specjały naszym kucharzom i gościom Restauracji – mówił współwłaściciel restauracji L’Entre Villes w Sopocie Wolfgang Dockerill.
Program wspierany przez Have It Wear It.
Wydarzenie odbyło się w ramach projektu, któremu patronuje portal nawidelcu.pl „Kitchen Art with The Greatest”.